DECLARACIÓ 2022 DE LA CASA LLOTJA

Una aposta per la Mediació

La mediació, com a sistema de resolució de conflictes, és avui en dia el mecanisme més àgil, útil, i escaient per a promoure les relacions en el teixit empresarial. La mediació permet de resoldre els conflictes entre les parts a través de la recerca d’una solució de consens per a tots els implicats. Això és un canvi de paradigma en la concepció de la justícia, atès que, a diferència d’altres sistemes, en la mediació totes dues parts guanyen.

Aquest canvi de paradigma, que vol dir passar de l’enfrontament al diàleg i del diàleg a la cooperació, ofereix, a més, un gran valor afegit mesurat en termes d’eficiència, eficàcia i benestar. En efecte, s’abandona la dicotomia de guanyadors i perdedors, i s’obre un espai per la continuitat de les relacions empresarials: un mecanisme especialment adient per a la nova dinàmica econòmica i social.

És per això que el Consolat de Mar presenta aquesta Declaració i invita a empreses i agents econòmics i socials a adherir-se i recolzar els mecanismes alternatius de resolució de conflictes.

Declaració 2022 Casa Llotja